Utrusta bilen för en fjällresa i påsk

Det är aldrig helt lätt att packa bilen med allt som behövs på semestern. Ju fler som ska åka desto svårare blir det. Allt fler väljer att packa saker på taket, vilket är en toppenlösning om det är rätt saker som hamnar där. Huvudregeln är att det inte ska vara något tungt eftersom det kan påverka stabiliteten och väghållningen.

Olika sätt att lasta på taket

Det vanligaste sättet att lasta på taket är utan tvekan med en takbox, men de väger ofta en hel del och de flesta bilar är inte godkända att lasta mer än 75-100 kg på taket. Väger då takboxen 35 kg blir det inte mycket till godo att lasta. Takräcken är bra att packa till exempel skidor och liknande på, men de är ofta krångliga att fästa på taket och behöver inte sällan specialverktyg.

En svensk uppfinning kan bli din räddning

Nu finns det ett takräcke som passar nästan alla bilar och det krävs varken rails monterade eller några verktyg för att fästa på bilen. Det är lätt att ta med sig och installeras på ett par minuter. Det är helt enkelt ett universalräcke från northrack.se som tagits fram för att underlätta för dig när du skall ut på dina äventyr.