K Hansson motorsport https://khanssonmotorsport.se Motorsport för unga och äldre Thu, 07 Sep 2023 09:14:46 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Välj rätt plattform för att sälja din bil i Sundsvall https://khanssonmotorsport.se/valj-ratt-plattform-for-att-salja-din-bil-i-sundsvall/ Thu, 07 Sep 2023 03:30:00 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=148

Att välja rätt plattform för att sälja din bil online i Sundsvall är avgörande för att maximera din exponering och nå rätt målgrupp. Här är några tips för att hitta den bästa plattformen för din bils försäljning:

Utforska lokala annonssajter och appar i Sundsvall

Först och främst, leta efter lokala annonssajter och appar som är populära i Sundsvall. Genom att använda dessa plattformar ökar chansen att din annons når potentiella köpare i din näromgivning.

Fokusera på fordonsinriktade webbplatser

Letar du efter plattformar som är specifikt inriktade på fordonsförsäljning. Dessa webbplatser har en publik som aktivt söker efter bilar och kan ge din annons ökad synlighet bland intresserade köpare.

Utmana användarvänlighet och annonseringsmöjligheter

Innan du bestämmer dig, undersök plattformens användarvänlighet och annonseringsalternativ. Enkelheten att skapa en annons och möjligheten att inkludera detaljerad information och bilder är viktiga faktorer som kan påverka din försäljning.

Kontrollera eventuella kostnader och avgifter

Se även över eventuella kostnader eller avgifter för att lägga upp en annons på plattformen. Vissa sidor kan vara gratis medan andra kan ta ut en avgift. Var medveten om dessa kostnader för att undvika överraskningar.

Läs igenom recensioner och erfarenheter

Innan du bestämmer dig, läs recensioner och erfarenheter från andra som har använt plattformen för att sälja bilar i Sundsvall. Deras insikter kan ge dig en bättre uppfattning om plattformens pålitlighet och effektivitet.

Sammanfattning

När du väljer plattform för att sälja din bil online i Sundsvall är det viktigt att hitta en som är lokal, fordonsinriktad och erbjuder enkelhet i annonsskapandet. Se över kostnader och läs recensioner för att göra det bästa valet för din försäljningsprocess. Genom att välja rätt plattform ökar du dina chanser att hitta en köpare snabbt och smidigt i Sundsvall.

Att sälja din bil online i Sundsvall kan vara både enkelt och framgångsrikt om du väljer rätt plattform. Genom att fokusera på lokala annonssajter, fordonsinriktade webbplatser och att skapa en lockande annons kommer du att dra till dig intresserade köpare och säkra en smidig försäljningsprocess.

]]>
Drag Racing-kulturen i Sverige https://khanssonmotorsport.se/drag-racing-kulturen-i-sverige/ Fri, 23 Jun 2023 05:43:47 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=145 Drag racing i Sverige har en djup rot i street racing-kulturen, där entusiaster och förare samlades på otillåtna platser för att testa sina bilar och färdigheter i snabb acceleration och spännande tävlingar. Men över tid har drag racing blivit mycket mer än bara en underjordisk aktivitet – det har utvecklats till en professionell och reglerad motorsport där säkerhet och prestanda prioriteras.

Från gatustrider till säkra banor
Förr i tiden ägde drag racing rum på gator och oregistrerade platser, vilket var farligt och olagligt. Men för att minska riskerna och främja säkerheten har Sverige investerat i dedikerade drag racing-banor där förare kan utmana varandra på ett kontrollerat och övervakat sätt. Dessa banor uppfyller internationella standarder och ger förare möjlighet att tävla i en säker och reglerad miljö.

Uppkomsten av professionella team
I takt med att sporten har vuxit har professionella drag racing-team bildats i Sverige. Dessa team består av specialiserade mekaniker, tekniker och förare som arbetar tillsammans för att utveckla och optimera sina bilar för maximal prestanda. De investerar i avancerade teknologier och samarbetar med sponsorer för att finansiera sina satsningar och tävla på högsta nivå.

En plattform för teknisk innovation
Svensk drag racing har blivit en plattform för teknisk innovation och utveckling inom motorsporten. Förare och team arbetar ständigt med att förbättra sina bilar och utforska nya tekniska lösningar för att öka hastighet, acceleration och aerodynamik. Denna strävan efter innovation har lett till banbrytande teknologier som har haft en bredare inverkan på fordonsindustrin som helhet.

Community och sammanhållning
Drag racing-gemenskapen i Sverige är en tätt sammanvävd grupp av entusiaster, förare och fans som delar en passion för sporten. Det finns en stark känsla av gemenskap och sammanhållning inom drag racing-kulturen, där erfarenheter, kunskap och resurser delas för att främja sportens utveckling och skapa en positiv atmosfär vid tävlingar och evenemang.

Främjande av säkerhet och regler
För att säkerställa att sporten fortsätter att utvecklas på ett hållbart sätt har Svenska Bilsportförbundet och andra reglerande organ implementerat strikta säkerhets- och tävlingsregler för drag racing. Dessa regler inkluderar krav på säkerhetsutrustning, licensiering av förare och noga övervakning av tävlingsbanor. Genom att prioritera säkerheten och införa regler garanteras en rättvis och trygg tävlingsmiljö för alla involverade.

Så där har du det – en inblick i drag racing-kulturen i Sverige, från dess rötter i street racing till den professionella och reglerade sporten den har blivit idag. Drag racing fortsätter att locka förare och fans med sin spänning, tekniska innovation och gemenskapen som omger den.

]]>
Svenska Drag Racing-stjärnor: De Främsta Förarna på Sveriges Snabbaste Banor https://khanssonmotorsport.se/svenska-drag-racing-stjarnor-de-framsta-forarna-pa-sveriges-snabbaste-banor/ Fri, 23 Jun 2023 05:42:24 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=143 Svenska drag racing-scenen är hem för några av landets mest framstående förare som har gjort avtryck både nationellt och internationellt. Dessa passionerade och skickliga förare är mästare på att få ut det bästa av sina bilar och leverera imponerande prestationer på Sveriges snabbaste banor. Låt oss bekanta oss med några av dessa svenska drag racing-stjärnor.

1. Micke Kågered
Micke Kågered är en ikon inom svensk drag racing och har varit en dominerande kraft på banorna under många år. Med sina snabba och vältrimmade bilar har han samlat på sig flertalet segrar och rekord. Hans tekniska expertis och skicklighet bakom ratten har gjort honom till en av landets mest respekterade förare.

2. Åke Persson
Åke Persson är en annan framstående förare som har gjort sitt namn känt inom svensk drag racing. Med sin långa erfarenhet och dedikation till sporten har han visat enastående färdigheter och vunnit flera mästerskapstitlar. Åke är känd för sin precision och känsla för att få ut maximal prestanda ur sin bil.

3. Åsa Kinnemar
Åsa Kinnemar är en av de mest framgångsrika kvinnliga förarna inom svensk drag racing. Hon har visat prov på imponerande talang och körning på hög nivå. Åsa har inte bara utmanat fördomar utan har också varit en förebild och inspirationskälla för andra kvinnliga förare i sporten.

4. Janne Johansson
Janne Johansson är en annan namnkunnig förare som har lämnat ett stort avtryck inom svensk drag racing. Han är känd för sin tekniska kunskap och förmåga att finslipa sina bilar till perfektion. Janne har vunnit flera mästerskap och har en imponerande rad rekord på sitt namn.

5. Susanne Callin
Susanne Callin är en talangfull förare och en av de mest framstående kvinnliga förarna inom svensk drag racing. Hon har visat imponerande skicklighet bakom ratten och har belönats med flera segrar och rekord. Susanne har bidragit till att främja sporten och inspirera andra kvinnliga entusiaster att ge sig ut på banan.

Dessa är bara några av de svenska drag racing-stjärnorna som har gjort avtryck på banorna. Genom sina prestationer och engagemang har dessa förare bidragit till sportens utveckling och väckt beundran både inom och utanför Sveriges gränser.

]]>
Varför filterbyte i bilen är viktigt https://khanssonmotorsport.se/varfor-filterbyte-i-bilen-ar-viktigt/ Tue, 06 Jun 2023 04:30:00 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=140

Filtreringssystemet i din bil är en viktig del av dess funktion och säkerhet, men det är ofta en del som förbises. Att byta ut bilens filter regelbundet kan bidra till att förhindra allvarliga mekaniska problem och bibehålla renheten i kupén. I denna artikel kommer vi att diskutera varför filterbyte i bilen är viktigt och vad som kan hända om du inte gör det.

Vad är filtren i bilen till för?

Bilens filter har en viktig uppgift, att filtrera luft och vätskor som cirkulerar i bilens system. Bilens motor behöver ren luft och bränsle för att fungera korrekt. Om filtren inte fungerar som de ska, kan smuts och skräp komma in i bilens system och orsaka skador på motorn och andra delar.

Luftfilter: Bilens luftfilter hjälper till att hålla smuts och föroreningar utanför motorn. Om luftfiltret inte byts ut regelbundet kan det leda till en minskning av bränsleekonomin och en ökning av utsläppen.

Oljefilter: Oljefiltret i bilen hjälper till att hålla smuts och skräp borta från motorn. Om oljefiltret inte byts ut kan det leda till överhettning av motorn, skador på vevaxeln och andra allvarliga problem.

Kabinfilter: Kabinfiltret renar luften som strömmar in i bilens kupé. Om kabinfiltret är smutsigt kan det leda till dålig luftkvalitet i bilen och ökad risk för allergier och sjukdomar.

Vad händer om filtren inte byts ut i tid?

Om filtren i bilen inte byts ut regelbundet kan det leda till allvarliga problem som kan vara dyra att reparera. Här är några exempel på vad som kan hända om du inte byter ut bilens filter i tid:

 • Skadad motor: Om smuts och skräp kommer in i motorn kan det orsaka skador på motorn och leda till att den inte fungerar som den ska. Detta kan leda till kostsamma reparationer eller i värsta fall att hela motorn måste bytas ut.

 • Minskad bränsleekonomi: Om luftfiltret inte byts ut kan det leda till att motorn inte får tillräckligt med luft. Detta kan leda till en minskning av bränsleekonomin och högre utsläpp.

 • Dålig luftkvalitet: Om kabinfiltret inte byts ut kan det leda till att luften i bilens kupé inte är ren. Detta kan orsaka allergier, sjukdomar och dålig lukt.

När ska filtren bytas ut?

Det finns ingen fast regel för när filtren i bilen ska bytas ut, men det finns riktlinjer som du kan följa. Luften och oljefiltren bör bytas ut varje 15 000 km eller en gång om året, medan kabinfiltret bör bytas ut varje 20 000 km eller en gång om året. Detta kan dock variera beroende på vilken typ av bil du har och hur ofta du kör.

Om du kör i tuffa förhållanden, till exempel på dammiga vägar eller i miljöer med hög luftförorening, kan det vara nödvändigt att byta ut filtren oftare. Det är alltid en bra idé att kolla bilens handbok eller rådfråga en mekaniker för att ta reda på vilka riktlinjer som gäller för din specifika bil.

Hur byter man bilens filter?

Att byta ut bilens filter är vanligtvis en enkel process som du kan göra själv. Här är några grundläggande steg som du kan följa:

Luftfilter:

 1. Hitta luftfiltret under motorhuven.
 2. Ta bort luftfilterhöljet.
 3. Ta bort det gamla filtret och rengör filtret facket.
 4. Sätt in det nya filtret.
 5. Sätt tillbaka luftfilterhöljet och spänn åt fästena.

Oljefilter:

 1. Hitta oljefiltret under motorhuven.
 2. Placera en behållare under oljefiltret för att fånga upp spill.
 3. Skruva av det gamla filtret.
 4. Smörj gummipackningen på det nya filtret med lite olja.
 5. Sätt fast det nya filtret genom att vrida det på plats.
 6. Fyll på olja och starta bilen för att kontrollera att allt fungerar korrekt.

Kabinfilter:

 1. Hitta kabinfiltret under instrumentpanelen eller i motorrummet.
 2. Ta bort det gamla filtret och rengör filtret facket.
 3. Sätt in det nya filtret och se till att det är ordentligt på plats.
 4. Sätt tillbaka skyddspanelen och spänn åt fästena.

Sammanfattning

Att byta ut bilens filter regelbundet är en viktig del av underhållsrutinen för din bil. Genom att byta ut filtren i tid kan du förebygga allvarliga mekaniska problem och hålla bilen i gott skick. Om du är osäker på hur du byter ut filtren eller hur ofta de behöver bytas ut är det alltid en bra idé att rådfråga en mekaniker eller ta en titt i bilens handbok.

]]>
När kroppen strejkar inför ett viktigt race https://khanssonmotorsport.se/nar-kroppen-strejkar-infor-ett-viktigt-race/ Tue, 09 Aug 2022 13:30:45 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=137

Nu är äntligen rallysäsongen igång igen vilket innebär att det är en rad viktiga race som du ska köra. Därför gäller det att du ser till att din kropp är i toppskick utan några besvär som kan förhindra att du gör ditt bästa under racet. Denna länk tar dig vidare till naprapater som kan hjälpa dig om du upplever att du har besvär som kan förhindra dig att göra ett bra race.

Då kan du få hjälp av en naprapat

En naprapat kan hjälpa dig som har problem med smärta, stelhet eller spänningar i kroppen. Det kan bland annat vara problem med nackspärr, stela axlar, ryggskott eller tennisarmbåge. Du kan i princip söka hjälp hos en naprapat för alla problem som du har som är kopplade till olika rörelser. Som behandling kan du få avslappningsövningar, ett träningsschema eller massage för att förhindra att dina besvär ska komma tillbaka igen.

Därför ska du uppsöka en naprapat

Det finns flera fördelar med att ta hjälp av en naprapat. Den största är såklart att du får hjälp med dina problem och den smärta eller stelhet du upplever. Men en annan fördel är att du inte behöver göra några ingrepp eller ta någon medicin.

]]>
Utrusta bilen för en fjällresa i påsk https://khanssonmotorsport.se/utrusta-bilen-for-en-fjallresa-i-pask/ Fri, 19 Feb 2021 13:31:02 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=112 Det är aldrig helt lätt att packa bilen med allt som behövs på semestern. Ju fler som ska åka desto svårare blir det. Allt fler väljer att packa saker på taket, vilket är en toppenlösning om det är rätt saker som hamnar där. Huvudregeln är att det inte ska vara något tungt eftersom det kan påverka stabiliteten och väghållningen.

Olika sätt att lasta på taket

Det vanligaste sättet att lasta på taket är utan tvekan med en takbox, men de väger ofta en hel del och de flesta bilar är inte godkända att lasta mer än 75-100 kg på taket. Väger då takboxen 35 kg blir det inte mycket till godo att lasta. Takräcken är bra att packa till exempel skidor och liknande på, men de är ofta krångliga att fästa på taket och behöver inte sällan specialverktyg.

En svensk uppfinning kan bli din räddning

Nu finns det ett takräcke som passar nästan alla bilar och det krävs varken rails monterade eller några verktyg för att fästa på bilen. Det är lätt att ta med sig och installeras på ett par minuter. Det är helt enkelt ett universalräcke från northrack.se som tagits fram för att underlätta för dig när du skall ut på dina äventyr.

]]>
Se över vinterförvaringen av din MC https://khanssonmotorsport.se/se-over-vinterforvaringen-av-din-mc/ Fri, 29 Jan 2021 10:07:06 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=107 När hösten kommer är det lätt att bara ställa ifrån sig sin motorcykel utan vidare åtgärd. Det är inte bra för motorcykeln då den behöver bli lite ompysslad inför vintern. Bland annat bör du fylla upp tanken med bränsle, pumpa däcken ordentligt samt göra rent motorcykeln.

Val av lokal

Det allra bästa för din motorcykel är att den får stå inne och därmed torrt och varmt över vintern. Hittar du inte någon sådan lokal utan den får stå inomhus men kallt går det också bra, men det kräver lite mer av dig innan du ställer av den. Bland annat ska du se över kylskyddet om din motorcykel har vätskekylning.

Motorcyklar är stöldbegärliga

Det är förvisso mycket roligare att tänka på vilka nya MC-kläder du ska köpa under vintern, men du behöver också tänka på att försvåra för tjuven att komma åt din motorcykel. Du behöver lägga en del av dina pengar på en bra försäkring. Försäkringspremien är lägre på vintern medan den går upp över sommaren. Olika försäkringsbolag har lite olika villkor men gemensamt är ofta att det kräver att du ska göra det så svårt som möjligt för tjuven att komma åt motorcykeln samt att din motorcykel är betryggande inlåst och gärna fastkedjad.

]]>
Ett körkort i sikte https://khanssonmotorsport.se/ett-korkort-i-sikte/ Thu, 07 Dec 2017 14:54:30 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=94 Något som vi tycker här på sajten är att alla individer som nått den respektabla åldern av 18 år bör skaffa sig ett körkort fortare än kvickt. Ett körkort är av stor vikt för både friheten i livet samt möjligheten till olika former av arbete. Det är dessutom bra att ha om man tänkt syssla med motorsport, även om det inte alltid är nödvändigt just i tävlingssyfte.För den som fyllt 18 år så bör ett körkort ligga som en av ens största prioriteringar i livet. Antingen så har man föräldrar eller släkt som är nog vänliga för att hjälpa en med allt från övningskörning till den ekonomiska kostnad som ett körkort faktiskt innebär, eller så bör man själv börja arbeta i någon utsträckning och spara, för att så snart som möjligt ha råd att själv betala för den åtråvärda lappen.Den som relativt snart lyckas väl med att ta sitt körkort kommer ganska snart upptäcka vilken otrolig skillnad detta kan göra i livet. Skaffar man bara sig en välfungerande bil eller får låna en på något vis, så kan man plötsligt ta sig i princip vart som helst, när som helst. Det är också något som kommer göra det lättare att finna jobb som man annars aldrig vore kvalificerad för, vilket gör det till en bra investering i sig själv.För den som vill satsa på en karriär inom motorsport är det av naturliga orsaker också värdefullt med ett körkort, om inte annat för att det är rent av skrattretande att behöva erkänna att man inte klarat av att ta ett, trots att man förmodligen är relativt duktig förare.

]]>
Säkerhet för publiken https://khanssonmotorsport.se/sakerhet-for-publiken/ Thu, 04 May 2017 10:35:04 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=85 Alla som varit och tittat på någon form av Rally vet hur fort det går när bilarna kör förbi och inser hur fort en olycka kan inträffa. Rallysporten arbetar hela tiden med förbättringar i säkerheten både för förare och publik för att förhindra och förebygga olyckor. Det är väl ingen hemlighet att rally är en farlig sport och det är väl det som samtidigt lockar åskådare till tävlingarna. Man vill känna av farten och adrenalinet lite när man hejar fram sin favoritförare men även publiken blir mer och mer medveten om riskerna inom sporten då det faktiskt skett dödsolyckor i publiken.Det är viktigt att det finns tydliga avspärrningar där det behövs och givetvis att publiken respekterar dessa och håller sig utanför dem för att undvika onödiga risker. Som publik gäller det att använda sig av det sunda förnuftet och stå på behörigt avstånd, det vill säga står en bit ifrån vägen och att man tar några steg in i skogen när bilarna passerar.Rallysporten har ökat sin säkerhet genom att informera publiken på ett bra sätt och låta vakter och funktionärer mota bort de åskådare som utsätter sig för onödiga risker. Vissa sträckor kan också behövas tas bort om reglerna inte följs kring säkerheten men med den ökade publikmedvetenhet som finns idag så har det inte behövts.

]]>
Serva bilen https://khanssonmotorsport.se/serva-bilen/ Tue, 08 Dec 2015 12:43:04 +0000 https://khanssonmotorsport.se/?p=71 shutterstock_216104350Alla bilar behöver ordentliga kontroller allt emellanåt, en del saker går bra att göra själv medan andra ska utföras av personer med rätt expertis.

Gör det själv

Tittar man på gör-det-själv-hyllan i en butik så märker man snabbt att det inte finns saker för att fixa vad som helst på en bil direkt. Det man kan göra själv är saker som att byta olja. Men det finns många fler punkter man bör täcka.

Lämna in

Servicehäftet som medföljer bilen indikerar hur ofta tillverkaren anser att just den modellen behöver service. Kör man långt varje år brukar man tala om milservice medan om man kört korta sträckor så talar man om årsservice. Vill man utnyttja garantin får man inte avvika från dessa intervall med mer än bara någon månad eller 100 mil, men detta ska stå tydligt i villkoren.När det gäller val av verkstad ska man alltid se till att välja en auktoriserad verkstad, detta betyder är det har fått erkännande av tillverkaren att de är kunniga och kapabla att reparera och serva deras bilar.

Att tänka på

Den fråga som flest personer ställer är hur ofta man egentligen borde serva bilen? Saken är den att det inte finns ett enda svar på detta, för det beror helt enkelt på ens körsträcka eller hur sällan man kör bilen. Går man endast efter körsträckan så kommer det att att betyda att en person som går ofta och långt borde kanske serva bilen mer än en gång om året. Men en person som kört kort och sällan inte skulle behöva serva bilen ens en gång varje år. Om service uteblir under väldigt långa perioder spelar det ingen roll om man kör sällan, det kan fortfarande ställa till med problem.

]]>